Töltött cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 közepes cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 7 gerezd fokhagyma
- 3-4 nagyobb burgonya
- 40 dkg darált hús
- 30-40 dkg sajt
- 150 g sűrített paradicsom
- szükség szerint olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint majoránna
- 175 g tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítése:
A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük. Ezután levesszük a tűzről, hogy ne égjen meg, majd rászórjuk a pirospaprikát és sózzuk. Visszahelyezzük a tűzhelyre és hozzáadjuk a húst. Amint a hús kifehéredett és pici levet enged, hozzáadjuk a fűszereket és az áttört fokhagymát.
A cukkiniket megmossuk, hosszában félbevágjuk. Belsejét kivájjuk és picit megsózzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A kivájt részt picit kézzel összenyomkodjuk vagy apróbb darabokra vágjuk és összekeverjük a hússal.
A burgonyát apró kockára vágjuk és megfőzzük. Miután elkészült összenyomjuk és szépen belekenjük a cukkini aljába.
Az egészet megtöltjük a húsos töltelékkel és tetejét sajttal hintjük.
Ezután ropogósra sütjük. Jó étvágyat hozzá! :-)
Tipp:
Én 2 teaskanál cukrot tettem még a raguhoz, és egy késhegynyi őrölt köményt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









