Töltött, húsos burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 nagyobb burgonya
- 1 fej mogyoróhagyma (salotta)
- 1/2 csirkemell
- só
- bors
- 2 dl olívaolaj
- 1 csomag bacon
- 5 dkg reszelt (parmezán) sajt
Elkészítése:
A krumplikat megmossuk és sós vízben feltesszük főni.
A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk csíkokra vágjuk.
Serpenyőben 2 ek olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellcsíkokat és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük.
A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, majd fél centiként bevagdaljuk és megsózzuk. A vágásokba töltjük a karikára vágott hagymákat, majd olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük. Közékeverjük a pirított csirkemelleket és minden burgonya köré bacont rakunk.
Végül meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor már majdnem megsült, kivesszük, megszórjuk a reszelt parmezánnal, visszatoljuk és ropogósra sütjük a burgonyát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »