Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött, húsos burgonya recept

Töltött, húsos burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 nagyobb burgonya
    • 1 fej mogyoróhagyma (salotta)
    • 1/2 csirkemell
    • bors
    • 2 dl olívaolaj
    • 1 csomag bacon
    • 5 dkg reszelt (parmezán) sajt

    Elkészítése:

    A krumplikat megmossuk és sós vízben feltesszük főni.

    A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk csíkokra vágjuk.

    Serpenyőben 2 ek olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellcsíkokat és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük.

    A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, majd fél centiként bevagdaljuk és megsózzuk. A vágásokba töltjük a karikára vágott hagymákat, majd olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük. Közékeverjük a pirított csirkemelleket és minden burgonya köré bacont rakunk.

    Végül meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor már majdnem megsült, kivesszük, megszórjuk a reszelt parmezánnal, visszatoljuk és ropogósra sütjük a burgonyát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá