Töltött, húsos burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb burgonya
  • 1 fej mogyoróhagyma (salotta)
  • 1/2 csirkemell
  • bors
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 csomag bacon
  • 5 dkg reszelt (parmezán) sajt

Elkészítése:

A krumplikat megmossuk és sós vízben feltesszük főni.

A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. A csirkemellet megtisztítjuk csíkokra vágjuk.

Serpenyőben 2 ek olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a csirkemellcsíkokat és megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük.

A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, majd fél centiként bevagdaljuk és megsózzuk. A vágásokba töltjük a karikára vágott hagymákat, majd olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük. Közékeverjük a pirított csirkemelleket és minden burgonya köré bacont rakunk.

Végül meglocsoljuk olívaolajjal és 180 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Amikor már majdnem megsült, kivesszük, megszórjuk a reszelt parmezánnal, visszatoljuk és ropogósra sütjük a burgonyát.