Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos, tepsis lecsó recept

Tojásos, tepsis lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg tarhonya
    • 15 dkg füstölt kolbász
    • 2 ü lecsó (ha lehet, akkor házi)
    • 6-7 közepes burgonya
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis szelet füstölt szalonna
    • 2 ek étolaj
    • 2*1 tk só
    • őrölt bors
    • csipet chilipaprika

    Elkészítése:

    A burgonyákat sós vízben, héjában megfőzzük, majd lehéjazzuk és kockákra vágjuk.

    A tarhonyát 1 ek olajon szép világosbarnára pirítjuk, hozzáöntünk 2 dl vizet és miután ismét felforrt elzárjuk a lángot, majd lefedjük, hogy a tarhonya magába szívja a vizet (ez kb 6-8 perc). A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk.

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára elterítjük a tarhonyát, ezután a kolbászkarikákat elosztjuk rajta, majd az egyik üveg lecsóval beborítjuk, ezt követően a főtt krumplikockák következnek, amiket sózzuk és borsozzuk, majd a másik üveg lecsó jön sorra, végül egy kanállal annyi pici kis mélyedést készítünk, ahány tojást meg szeretnénk sütni a tetején (én most 8-at sütöttem és minden kis mélyedésbe beleraktam egy-egy karika kolbászt, de nem feltétlen szükséges, nekem pont ennyi maradt meg a szeletelésből).

    A füstölt szalonnából keskeny csíkokat vágunk és díszítjük vele a tojások széleit.

    Végül betesszük a sütőbe és 20-22 perc alatt megsütjük.

    Még forrón kenyérrel és ízlés szerint chilipaprikával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá