Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis krumpli recept

Tepsis krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 4 pár virsli (jó minőségű)
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • étolaj

    Elkészítése:

    A krumplit, a füstölt kolbászt és a virslit vékonyan szeleteljük fel. A sajtot reszeljük le és a tojásokat üssük bele egy tányérba, majd villával alaposan verjük fel.

    Egy tepsibe öntsünk néhány evőkanál étolajat és terítsük rá a felszeletel krumpli felét majd sózzuk és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel. Ezután terítsük rá megmaradt krumplit, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval. A felszeletelt kolbászt és a virslit tegyük rá a krumplira, majd fóliázzuk le a tepsi tetejét.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 50 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd csorgassuk a virsli és a krumpli közé a felvert tojást végül pedig szórjuk rá a reszelt sajtot.

    Tegyük vissza a tepsit a sütőbe, majd addig süssük, még a sajt szépen ráolvad a tetejére (ezalatt az idő alatt a krumpli közé befolyt tojás is megsül).

    A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd tálaljuk. Ízlés szerinti salátát vagy uborkát kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá