Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis burgonya recept

Tepsis burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 2 darab lila hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 300 g szeletelt sonka
    • 2 darab babérlevél
    • 1 csipet szerecsendió
    • 300 ml főzőtejszín
    • 5 ek olívaolaj
    • só (ízlés szerint)
    • bors
    • 2 csipet kakukkfű
    • 200 g reszelt sajt
    • 200 ml forró víz

    Elkészítése:

    A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk, héjával együtt használjuk fel. A lila hagymát meghámozzuk, majd mindkettőt vékonyra felszeleteljük.

    Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát. Ízesítjük szerecsendióval, beletesszük a babérlevelet, megszórjuk az apró darabkákra vágott sonkával, megszórjuk összemorzsolt kakukkfűvel

    Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jól összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a főzőtejszínt, kb az 1/3-át a reszelt sajtnak és egy kanállal alaposan átkeverjük.

    A sütőt előremelegítjük 200 fokra. A forrásban lévő vizet ráöntjük a tepsis krumplira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, alufóliával betakarjuk, majd kb. 45 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Egyszerű és finom …

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá