Tepsis burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 darab lila hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 g szeletelt sonka
- 2 darab babérlevél
- 1 csipet szerecsendió
- 300 ml főzőtejszín
- 5 ek olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- bors
- 2 csipet kakukkfű
- 200 g reszelt sajt
- 200 ml forró víz
Elkészítése:
A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk, héjával együtt használjuk fel. A lila hagymát meghámozzuk, majd mindkettőt vékonyra felszeleteljük.
Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát. Ízesítjük szerecsendióval, beletesszük a babérlevelet, megszórjuk az apró darabkákra vágott sonkával, megszórjuk összemorzsolt kakukkfűvel
Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jól összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a főzőtejszínt, kb az 1/3-át a reszelt sajtnak és egy kanállal alaposan átkeverjük.
A sütőt előremelegítjük 200 fokra. A forrásban lévő vizet ráöntjük a tepsis krumplira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, alufóliával betakarjuk, majd kb. 45 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Egyszerű és finom …