Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk, héjával együtt használjuk fel. A lila hagymát meghámozzuk, majd mindkettőt vékonyra felszeleteljük.
Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát. Ízesítjük szerecsendióval, beletesszük a babérlevelet, megszórjuk az apró darabkákra vágott sonkával, megszórjuk összemorzsolt kakukkfűvel
Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jól összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a főzőtejszínt, kb az 1/3-át a reszelt sajtnak és egy kanállal alaposan átkeverjük.
A sütőt előremelegítjük 200 fokra. A forrásban lévő vizet ráöntjük a tepsis krumplira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, alufóliával betakarjuk, majd kb. 45 perc alatt megsütjük.
Egyszerű és finom …