Tepsis burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsis burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 darab lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g szeletelt sonka
  • 2 darab babérlevél
  • 1 csipet szerecsendió
  • 300 ml főzőtejszín
  • 5 ek olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • bors
  • 2 csipet kakukkfű
  • 200 g reszelt sajt
  • 200 ml forró víz

Elkészítése:

A krumplit nagyon erősen, konyhai kefével, folyó víz alatt megtisztítjuk, héjával együtt használjuk fel. A lila hagymát meghámozzuk, majd mindkettőt vékonyra felszeleteljük.

Együtt egy 35 x 25 cm-es tepsibe tesszük, hozzányomjuk a fokhagymát. Ízesítjük szerecsendióval, beletesszük a babérlevelet, megszórjuk az apró darabkákra vágott sonkával, megszórjuk összemorzsolt kakukkfűvel

Olívaolajat öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, és kézzel jól összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a főzőtejszínt, kb az 1/3-át a reszelt sajtnak és egy kanállal alaposan átkeverjük.

A sütőt előremelegítjük 200 fokra. A forrásban lévő vizet ráöntjük a tepsis krumplira, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, alufóliával betakarjuk, majd kb. 45 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Egyszerű és finom …