Tejszínes csirkés tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 8 dkg reszelt parmezán
- 0,5 kg hosszúkás olasz tészta (fettuccine, linguine, spagetti)
- só
- bors
Elkészítése:
Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának.
Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkét amíg átsül, ez kb 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre.
Az olívaolaj másik felén párold meg az apróra vágott hagymát üvegesere 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.
Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.
Öntsd föl a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére besűrűsödik, ez kb 5 perc. Vedd le a tűzről a szószt, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst. Tedd vissza takaréklángra, keverd el és hagyd hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc.
Ízlés szerint szárított petrezselyemmel vagy oregánóval ízesítheted.
Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.
Tipp:
Alfredo csirkéje egy tejszínes csirkés tészta, amit leggyakrabban fettuccine vagy linguine tésztával tálalnak. Egyike azoknak a recepteknek, amiket Amerika szerte olasz éttermekben szolgálnak fel, az amerikaiak olasznak hisznek, de valójában amerikaiak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »