Szószba bújtatott csirkemell bundás krumpilval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 3 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 evőkanálnyi vaj
- 250 ml tejszín
- 200 ml húsleves alaplé
- 2-3 kk mustár
- 1-1,5 kk worcestershire szósz
A krumlihoz:
- kb 1 kg krumpli
- 0,5-1 ek pirospaprika
- 3 ek liszt
- 1-2 kk fokhagymapor (ki hogyan szereti)
- 0,5-1 kk őrölt kömény
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk és ha kell, akkor kicsit kiklopfoljuk (hanyagolható, jobb ha nem túl vékony). Sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalát megkenjük fokhagymával.
A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, majd beleforgatjuk a húsokat.
Egy nagyobb, forró serpenyőben, amiben kevés olajat forrósítottunk, mindkét oldalát átsütjük, majd félretesszük picit, ha lehet melegen tartva.
Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor megszórhatjuk még egy pici liszttel. Jól elkeverjuk (én habverővel keverem simára) és felöntjük az alaplével, majd a worcestershire szósszal ízesítjük és kevergetve főzzük. A sűrűséget ízlés szerint redukálhatjuk – kevesebb alaplevet öntünk hozzá vagy fokozatosan adagoljuk.
A végén visszahelyezzük a húsokat a szószba és még pár percig hadjuk együtt főni.
A krumplit alaposan megmossuk. Ha nagyobbak, akkor szeleteljük, majd sós vízben puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne főzzük szét!!).
A lisztet elkeverjük a pirospaprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval.
A krumplit hagyjuk lecsepegni, egy mély tálba tesszük, majd meglocsolom egy kis olajjal és ráöntjük a fűszerezett lisztett és jól ősszekeverjük/összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »