Szószba bújtatott csirkemell bundás krumpilval recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 3 ek liszt
- 1 kk pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1-2 evőkanálnyi vaj
- 250 ml tejszín
- 200 ml húsleves alaplé
- 2-3 kk mustár
- 1-1,5 kk worcestershire szósz
A krumlihoz:
- kb 1 kg krumpli
- 0,5-1 ek pirospaprika
- 3 ek liszt
- 1-2 kk fokhagymapor (ki hogyan szereti)
- 0,5-1 kk őrölt kömény
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk és ha kell, akkor kicsit kiklopfoljuk (hanyagolható, jobb ha nem túl vékony). Sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalát megkenjük fokhagymával.
A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, majd beleforgatjuk a húsokat.
Egy nagyobb, forró serpenyőben, amiben kevés olajat forrósítottunk, mindkét oldalát átsütjük, majd félretesszük picit, ha lehet melegen tartva.
Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor megszórhatjuk még egy pici liszttel. Jól elkeverjuk (én habverővel keverem simára) és felöntjük az alaplével, majd a worcestershire szósszal ízesítjük és kevergetve főzzük. A sűrűséget ízlés szerint redukálhatjuk – kevesebb alaplevet öntünk hozzá vagy fokozatosan adagoljuk.
A végén visszahelyezzük a húsokat a szószba és még pár percig hadjuk együtt főni.
A krumplit alaposan megmossuk. Ha nagyobbak, akkor szeleteljük, majd sós vízben puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne főzzük szét!!).
A lisztet elkeverjük a pirospaprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval.
A krumplit hagyjuk lecsepegni, egy mély tálba tesszük, majd meglocsolom egy kis olajjal és ráöntjük a fűszerezett lisztett és jól ősszekeverjük/összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »