Hozzávalók:
A krumlihoz:
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk és ha kell, akkor kicsit kiklopfoljuk (hanyagolható, jobb ha nem túl vékony). Sózzuk és borsozzuk, majd mindkét oldalát megkenjük fokhagymával.
A lisztben elkeverjük a pirospaprikát, majd beleforgatjuk a húsokat.
Egy nagyobb, forró serpenyőben, amiben kevés olajat forrósítottunk, mindkét oldalát átsütjük, majd félretesszük picit, ha lehet melegen tartva.
Ugyanebben a serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor megszórhatjuk még egy pici liszttel. Jól elkeverjuk (én habverővel keverem simára) és felöntjük az alaplével, majd a worcestershire szósszal ízesítjük és kevergetve főzzük. A sűrűséget ízlés szerint redukálhatjuk – kevesebb alaplevet öntünk hozzá vagy fokozatosan adagoljuk.
A végén visszahelyezzük a húsokat a szószba és még pár percig hadjuk együtt főni.
A krumplit alaposan megmossuk. Ha nagyobbak, akkor szeleteljük, majd sós vízben puhára főzzük (figyeljünk, hogy ne főzzük szét!!).
A lisztet elkeverjük a pirospaprikával, fokhagymával, köménnyel és sóval.
A krumplit hagyjuk lecsepegni, egy mély tálba tesszük, majd meglocsolom egy kis olajjal és ráöntjük a fűszerezett lisztett és jól ősszekeverjük/összeforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt ropogósra sütjük.