Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székelykáposzta recept

Székelykáposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg oldalas
    • 0,5 kg füstölt oldalas
    • 1,5 kg savanyú káposzta
    • 1 ek sertészsír
    • 2 nagyobb fej vöröshagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 3 paradicsom
    • 2 tv paprika
    • 2 ek fűszerpaprika
    • 1 kk ételízesítő
    • 3 babérlevél
    • 10-12 szem egész bors (fekete)
    • 0,5 kk köménymag (egész)
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A savanyú káposztát (ha kell) átmossuk, kinyomkodjuk, és apróbbra összevagdaljuk.

    Az oldalasokat egyenlő nagyságúra vágjuk, megmossuk, lecsepegtetjük.
    A paradicsomokat 10-12 mp-re forró vízbe tesszük, majd lebőrözzük, és feldaraboljuk. A vastag húsú paprikát szintén kisebb darabokra vágjuk.

    A vöröshagymát kockára aprítjuk, és a zsíron megfuttatjuk. Beletesszük a babért, a borsot, a köményt, a zúzott fokhagymát és a húsokat, kevergetjük, és pároljuk 10-12 percig.

    Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a tv paprikát és a paradicsomot. Felöntjük vízzel, hogy épp csak ellepje, és 45 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a savanyú káposztát, és újabb 45 perc alatt készre főzzük az ételt, közben kóstolunk, ha kell sózunk!

    Kikevert tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk!

     

    A székelykáposzta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 118 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá