Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Székely káposzta (Lőrinci) recept

Székely káposzta (Lőrinci)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lapocka
    • 2 kg szálas, savanyú káposzta
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 50 dkg füstölt dagadó széle
    • 30 dkg gersli (árpagyöngy)
    • 3 babérlevél
    • 1 ek fekete bors (egész)
    • 2 ek pirospaprika őrölt
    • 1 ek ételízesítő
    • 3 ek púpos zsír

    Elkészítése:

    A húst és a hagymát felkockázzuk.

    A káposzta ha nagyon savanyú, akkor átmossuk, majd kinyomkodjuk a levét.

    Zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, a káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, belerakjuk a szemes borsot, babérlevelet, ételízesítőt és a füstölt húst.

    Ha a hús félig megpuhult, akkor belerakjuka gerslit, elkeverjük és az egészet puhára főzzük. Ha szükséges öntünk még alá vizet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá