Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabolcsi töltött káposzta recept

Szabolcsi töltött káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertés darált hús (dagadó, lapocka, comb)
    • 30 dkg rizs (1 bögre)
    • 2 ek zsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 kávéskanál borsikafű (csombor)
    • 1 fejes káposzta
    • 2 dl paradicsomlé
    • ízlés szerint só, bors, pirospaprika

    Elkészítése:

    A káposztából kivágjuk a torzsát és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, leöntjük a főző vizet, lehűtjük és leveleire szedjük. A vastagabb ereket levékonyítjuk, a nagyobb leveleket felezzük.

    A zsíron üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát. A darált húsba öntjük a rizst, majd belekeverjk a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és borsikafűvel.

    A levelekbe töltjük a darált húsos masszát. A maradék leveleket apró kockákra vágjuk és a fazék aljába terítjük. A töltött káposztákat erre sorakoztatjuk, egymás mellé szorosan.

    Felengedjük vízzel, annyira, hogy épp ellepje, beleöntjük a paradicsomlevet és fedő alatt 60 percig főzzük. Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá