Hozzávalók:
Elkészítése:
A káposztából kivágjuk a torzsát és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Ha kész, leöntjük a főző vizet, lehűtjük és leveleire szedjük. A vastagabb ereket levékonyítjuk, a nagyobb leveleket felezzük.
A zsíron üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát. A darált húsba öntjük a rizst, majd belekeverjk a pirított hagymát, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával és borsikafűvel.
A levelekbe töltjük a darált húsos masszát. A maradék leveleket apró kockákra vágjuk és a fazék aljába terítjük. A töltött káposztákat erre sorakoztatjuk, egymás mellé szorosan.
Felengedjük vízzel, annyira, hogy épp ellepje, beleöntjük a paradicsomlevet és fedő alatt 60 percig főzzük. Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.