Sütőben sült tepsis zöldségek recept
Hozzávalók:
- 5 sárgarépa
- 2 nagyobb fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 1 nagy cékla
- 5 közepes burgonya
- 2 ek ghí (vagy bármilyen olaj)
- római kömény
- 2-3 babérlevél
- só
- bors
- csipet kurkuma
- csipet asafoetida ( hagymát is használhatsz helyette)
- gyömbér
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Elkészítése:
A hozzávalókat tisztítsd meg és vágd kockákra. Egy tepsit kenj ki tisztított vajjal vagy olajjal és tedd bele vegyesen a kockára vágott zöldségeket.
Szórd meg római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával.
Majd az egészet keverd össze és tegyél hozzá néhány babérlevelet. a tetejére még tehetsz egy kis gít vagy olajat. A tepsit takard le alufóliával, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe.
Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. süsd 50 percig a fólia alatt, majd vedd le a fóliát és süsd további 15 percig.
Az utolsó fázisban süthetsz rá sajtot vagy tejfölt is. Én most a végén még kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórtam, mert éppen ezek voltak itthon frissen.
Tipp:
A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz, pogácsa és sütemény készítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem, a sütőben sült tepsis zöldségek.
Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és bármilyen zöldség vagy fűszer, amit éppen otthon találsz felhasználható hozzá:)