Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőben sült tepsis zöldségek recept

Sütőben sült tepsis zöldségek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 sárgarépa
    • 2 nagyobb fehérrépa
    • 1 kis fej zeller
    • 1 nagy cékla
    • 5 közepes burgonya
    • 2 ek ghí (vagy bármilyen olaj)
    • római kömény
    • 2-3 babérlevél
    • bors
    • csipet kurkuma
    • csipet asafoetida ( hagymát is használhatsz helyette)
    • gyömbér

    Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

    Elkészítése:

    A hozzávalókat tisztítsd meg és vágd kockákra. Egy tepsit kenj ki tisztított vajjal vagy olajjal és tedd bele vegyesen a kockára vágott zöldségeket.

    Szórd meg római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával.

    Majd az egészet keverd össze és tegyél hozzá néhány babérlevelet. a tetejére még tehetsz egy kis gít vagy olajat. A tepsit takard le alufóliával, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe.

    Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. süsd 50 percig a fólia alatt, majd vedd le a fóliát és süsd további 15 percig.

    Az utolsó fázisban süthetsz rá sajtot vagy tejfölt is. Én most a végén még kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórtam, mert éppen ezek voltak itthon frissen.

    Tipp:

    A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz, pogácsa és sütemény készítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem, a sütőben sült tepsis zöldségek.

    Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és bármilyen zöldség vagy fűszer, amit éppen otthon találsz felhasználható hozzá:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá