Sütőben sült tepsis zöldségek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütőben sült tepsis zöldségek

Hozzávalók:

  • 5 sárgarépa
  • 2 nagyobb fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 nagy cékla
  • 5 közepes burgonya
  • 2 ek ghí (vagy bármilyen olaj)
  • római kömény
  • 2-3 babérlevél
  • bors
  • csipet kurkuma
  • csipet asafoetida ( hagymát is használhatsz helyette)
  • gyömbér

Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Elkészítése:

A hozzávalókat tisztítsd meg és vágd kockákra. Egy tepsit kenj ki tisztított vajjal vagy olajjal és tedd bele vegyesen a kockára vágott zöldségeket.

Szórd meg római köménnyel, sóval, borssal, gyömbérrel, asafoetidával, kurkumával.

Majd az egészet keverd össze és tegyél hozzá néhány babérlevelet. a tetejére még tehetsz egy kis gít vagy olajat. A tepsit takard le alufóliával, majd tedd be 180 fokra előmelegített sütőbe.

Ahhoz, hogy a zöldségek elkezdjenek megpuhulni, kb. süsd 50 percig a fólia alatt, majd vedd le a fóliát és süsd további 15 percig.

Az utolsó fázisban süthetsz rá sajtot vagy tejfölt is. Én most a végén még kakukkfűvel és petrezselyemmel is megszórtam, mert éppen ezek voltak itthon frissen.

Tipp:

A téli időszakban nálunk gyakran megy a sütő. Kenyérsütés, keksz, pogácsa és sütemény készítés, sütőtök, sült alma, sült cékla, sült burgonya és különböző tepsis dolgokat is készítünk a sütőben. Az egyik kedvenc receptem, a sütőben sült tepsis zöldségek.

Nagyon finom, egyszerű elkészíteni és bármilyen zöldség vagy fűszer, amit éppen otthon találsz felhasználható hozzá:)