Sült debreceni köménymagos kelkáposztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szál debreceni kolbász
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 3 dl csirkealaplé
- 2 dl tejföl
- 2 tk egész köménymag
- só
- 2 tk magos dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
Forrósítsunk fel 1 ek olajat, tegyük bele a kolbászokat és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre (sütés közben többször forgassuk meg, hogy egyformán süljön).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A káposztát vágjuk fel 6 részre úgy, hogy a torzsája összefogja a leveleket.
A maradék olajat és a vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, szórjuk meg sóval, majd néha megkeverve pároljuk aranybarnára.
Ezután a hagymát szórjuk meg a köménymaggal, majd pirítsuk együtt 1-2 percig.
Ezután tegyük rá a káposztaszeleteket, öntsük fel az alaplével, fedjük le és pároljuk pár perc alatt puhára a káposztát, majd óvatosan szedjük ki egy tányérra.
A visszamaradt hagymás szafthoz adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt, forraljuk össze, majd tegyük bele a káposztát és a sült kolbászt is. Ezután főzzük pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön és az ízek összefőjenek (közben többször rázogassuk meg, de keverni nem szabad, mert különben összetörik a káposzta).
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet, pl a krumplipürét vagy esetleg rizst, kuszkuszt.
Tálaláskor kanalazzunk a tányérba pár kanál hagymás szaftot, helyezzük rá a káposztát, a kolbászt, a köretet, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »