Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós mozart golyó recept

Sós mozart golyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 nagy golyóhoz:
    Húsgolyóhoz:

    • 150 g darált hús
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 20-30 g zabpehely
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só, bors

    Zöld részhez:

    • 400 g főtt zöldborsó
    • 20 g petrezselyemzöld
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (ami a húsgolyónál kimaradt)
    • 30-40 g zabpehely

    Fehér részhez:

    • 1000 g főtt burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60-70 g búzafinomliszt

    Elkészítése:

    A húst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az alapanyagokat a zabpelyhen kívül. Jól összegyúrjuk. Annyi zabpelyhet teszünk bele, hogy formázható legyen.

    A krumplit megfőzzük, megpucoljuk. Egy keverőtálban villával összetörjük (vagy kruplinyomót használunk). Sózzuk, belekeverünk egy tojást és annyi lisztet, hogy formázható legyen.

    A borsót kevés sóval megfőzzük. Egy harmadik tálban villával összetörjük. Beletesszük a tojásfehérjét és a petrezselymet. Összedolgozzuk, végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.

    A húsból mini golyókat formálunk.

    Lecsippentünk egy darabot a zöldborsóból, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 húsgolyót és bebugyoláljuk. Folytatjuk, míg az összes alapanyag elfogy.

    Lecsippentünk a burgonyás tésztából egy méretes adagot, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 zöld golyót és bebugyoláljuk.

    7. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 30-35 percig sütjük (25 percnél nézzünk rá, ha már nagyon barna, vegyük ki!).

    Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, majonézt, ketchupot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá