Sós mozart golyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 nagy golyóhoz:
Húsgolyóhoz:
- 150 g darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 20-30 g zabpehely
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- só, bors
Zöld részhez:
- 400 g főtt zöldborsó
- 20 g petrezselyemzöld
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (ami a húsgolyónál kimaradt)
- 30-40 g zabpehely
- só
Fehér részhez:
- 1000 g főtt burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 60-70 g búzafinomliszt
- só
Elkészítése:
A húst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az alapanyagokat a zabpelyhen kívül. Jól összegyúrjuk. Annyi zabpelyhet teszünk bele, hogy formázható legyen.
A krumplit megfőzzük, megpucoljuk. Egy keverőtálban villával összetörjük (vagy kruplinyomót használunk). Sózzuk, belekeverünk egy tojást és annyi lisztet, hogy formázható legyen.
A borsót kevés sóval megfőzzük. Egy harmadik tálban villával összetörjük. Beletesszük a tojásfehérjét és a petrezselymet. Összedolgozzuk, végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.
A húsból mini golyókat formálunk.
Lecsippentünk egy darabot a zöldborsóból, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 húsgolyót és bebugyoláljuk. Folytatjuk, míg az összes alapanyag elfogy.
Lecsippentünk a burgonyás tésztából egy méretes adagot, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 zöld golyót és bebugyoláljuk.
7. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 30-35 percig sütjük (25 percnél nézzünk rá, ha már nagyon barna, vegyük ki!).
Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, majonézt, ketchupot.