Sós mozart golyó recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók 6 nagy golyóhoz:
Húsgolyóhoz:
- 150 g darált hús
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 20-30 g zabpehely
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - só, bors
 
Zöld részhez:
- 400 g főtt zöldborsó
 - 20 g petrezselyemzöld
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (ami a húsgolyónál kimaradt) - 30-40 g zabpehely
 - só
 
Fehér részhez:
- 1000 g főtt burgonya
 - 1 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 60-70 g búzafinomliszt
 - só
 
Elkészítése:
A húst egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az alapanyagokat a zabpelyhen kívül. Jól összegyúrjuk. Annyi zabpelyhet teszünk bele, hogy formázható legyen.
A krumplit megfőzzük, megpucoljuk. Egy keverőtálban villával összetörjük (vagy kruplinyomót használunk). Sózzuk, belekeverünk egy tojást és annyi lisztet, hogy formázható legyen.
A borsót kevés sóval megfőzzük. Egy harmadik tálban villával összetörjük. Beletesszük a tojásfehérjét és a petrezselymet. Összedolgozzuk, végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.
A húsból mini golyókat formálunk.
Lecsippentünk egy darabot a zöldborsóból, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 húsgolyót és bebugyoláljuk. Folytatjuk, míg az összes alapanyag elfogy.
Lecsippentünk a burgonyás tésztából egy méretes adagot, kilapogatjuk és a közepébe helyezünk 1 zöld golyót és bebugyoláljuk.
7. A kész gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon 30-35 percig sütjük (25 percnél nézzünk rá, ha már nagyon barna, vegyük ki!).
Tálaláskor adhatunk mellé tejfölt, majonézt, ketchupot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											








