Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós recept

Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g pulykamell felkockázva
    • 20 dkg füstölt sonka
    • 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal)
    • 2 dl tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 szelet kenyér
    • negyed karfiol rózsáira szedve
    • 1 maréknyi friss zöldborsó
    • 5 dkg vaj
    • bors
    • provence-i fűszerkeverék

    Elkészítése:

    A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.

    Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta esetleg savanyúság illik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá