Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sonkás-karfiolos-zöldborsós pulykaropogós

Hozzávalók:

  • 500 g pulykamell felkockázva
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg sajt (ha van füstölt, akkor azzal)
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 szelet kenyér
  • negyed karfiol rózsáira szedve
  • 1 maréknyi friss zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítése:

A pulykamellet és a sonkát felkockázom és egy tálba öntöm. A kenyeret beáztatom a tejbe, majd kifacsarva szintén a húsokhoz adom. A karfiolt apró rózsákban a borsóval együtt is belekeverjük. Mehet hozzá a vaj kisebb darabokban. Az egészet bőségesen megfűszerezzük majd az egészet tegyük át egy kivajazott jénai tálba. Most pedig lássunk hozzá a sajtreszeléshez. Ha megvagyunk vele a tejfölbe keverjük el a 2 db tojást és a reszelt sajt felét. Ezt a mártást öntsük a húsra, jól fedjük be vele. Tetejét szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Ha a sütőt előmelegítettük a húst 180 fokon 40 percig süssük.

Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét. Köretként akár saláta esetleg savanyúság illik.