Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Slambuc recept

Slambuc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    ezek a hozzávalók 5 literes bográcshoz is elegendőek, de fazékban gázon is elkészíthető

    • 10 dkg füstölt szalonna kockára vágva
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma felkockázva
    • 1 kg tisztított, karikára vágott burgonya (a súly tisztítva értendő)
    • 75 dkg lebbencstészta összetörve
    • 2 ek só
    • 2 ek sertészsír
    • 1/2 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • kevés petrezselyemzöld
    • kevés zellerzöld

    Elkészítése:

    A bográcsot tegyük fel a tűzre, mehet bele az előre felkockázott szalonna, ha jól megsült, beleöntjük a vöröshagymát, ezzel is pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, hosszú kanállal párszor átforgatjuk.

    Hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal ráöntjük az előre odakészített vizet, sózzuk, belerakjuk a zöldpaprikát, paradicsomot
    petrezselymet, zellerzöldet és addig főzzük, míg a burgonya félig meg nem fő.
    Közben kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk (egy picit sósabb legyen a megszokottól,mert a tészta vesz fel majd belőle).
    Ekkor beleszórjuk a száraztésztát (közepes lángra vesszük) és már nem kevergetjük, legfeljebb a tetejét egy kicsit egyengetjük, várunk míg elfővi a levet.
    Amikor már láthatóan nincs leve, leemeljük a tűzről, jól összekeverjük, majd a tűzre visszatéve a zsírt egyenletesen eloszlatjuk körben a bogrács szélén.
    Felülről lefelé nyomkodjuk a kanalat körbe a bogrács szélén és közben mozgatjuk, hogy a zsír leérjen alulra, majd leemelve megrázogatjuk a bográcsot és hirtelen mozdulattal magunk felé mozdítva megfordítjuk a slambucot (VIGYÁZZUNK,NEHOGY KIBORULJON!!).
    Ha nem megy, akkor sincs semmi baj, párszor átkeverjük és így is nagyon finom. Lehet készíteni tapadásmentes wokban is, én már így is próbáltam.
    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá