Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztás sztrapacska recept

Savanyú káposztás sztrapacska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg burgonya /4 főre/
    • 40 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 ek olaj
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 1 kk őrölt kömény
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg juhtúró (lehet sima tehén túró is)
    • 10 dkg füstölt szalonna

    Elkészítése:

    A burgonyát lereszeljük, összekeverjük tojással, sóval és galuskát készítünk belőle. Forró vízben kifőzzük, közben egy fej apróra vágott hagymát megpirítunk és rádobjuk a savanyú káposztát, majd köménnyel megpároljuk. Ha kifőtt a nokedli egy jénaiba terítjük a felét, majd túrót morzsolunk rá. Erre jön egy kis pirított szalonna, majd a savanyú káposzta és a maradék nokedli. A tetejére öntjük a tejfölt és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem pirul meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá