Savanyú káposztás sztrapacska

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya /4 főre/
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek olaj
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 kk őrölt kömény
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg juhtúró (lehet sima tehén túró is)
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

A burgonyát lereszeljük, összekeverjük tojással, sóval és galuskát készítünk belőle. Forró vízben kifőzzük, közben egy fej apróra vágott hagymát megpirítunk és rádobjuk a savanyú káposztát, majd köménnyel megpároljuk. Ha kifőtt a nokedli egy jénaiba terítjük a felét, majd túrót morzsolunk rá. Erre jön egy kis pirított szalonna, majd a savanyú káposzta és a maradék nokedli. A tetejére öntjük a tejfölt és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje nem pirul meg.