Sajtos smashed burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 9 darab burgonya (kisebb, sütni való)
- só
- bors
- mexikói fűszerkeverék
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sajt feléből kis halmokat teszünk rá (annyit, amennyi burgonyát főztünk). A burgonyákat rátesszük 1-1 sajthalomra, majd egy egyenes aljú tárggyal lelapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a mexikói fűszerrel. Ha nincs ilyenünk, semmi baj. Használhatunk helyette vörös és fokhagyma fűszersót, olasz fűszert vagy amit csak szeretnénk.
A fűszerezett burgonyát beterítjük a maradék sajttal, majd 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk köretként húsokhoz vagy önmagában mártogatóssal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










