Sajtos smashed burgonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 9 darab burgonya (kisebb, sütni való)
- só
- bors
- mexikói fűszerkeverék
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a sajt feléből kis halmokat teszünk rá (annyit, amennyi burgonyát főztünk). A burgonyákat rátesszük 1-1 sajthalomra, majd egy egyenes aljú tárggyal lelapítjuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a mexikói fűszerrel. Ha nincs ilyenünk, semmi baj. Használhatunk helyette vörös és fokhagyma fűszersót, olasz fűszert vagy amit csak szeretnénk.
A fűszerezett burgonyát beterítjük a maradék sajttal, majd 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Tálalhatjuk köretként húsokhoz vagy önmagában mártogatóssal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 gyümölcsös pite recept – meggyes, barackos, almás és túrós változatok
Ha van sütemény, ami minden évszakban megállja a helyét, az a pite! Ezek a
Tovább olvasom »
10 brownie recept, amit muszáj kipróbálnod – csokis, mogyorós, gyümölcsös
Ha valami igazán csokis, ragacsos, szaftos édességre vágysz, a brownie mind
Tovább olvasom »
10 meggyes csoda, amitől jobb lesz a napod – a 9. a kedvencünk
A meggy igazi kincs a nyári sütik világában: fanyar, lédús, és tökéletesen
Tovább olvasom »
8 csiga, amitől illatozni fog a konyha – és a család már az ajtóban sorakozik
Egy jó csiga reggelire, uzsonnára vagy vendégvárónak is tökéletes, és még m
Tovább olvasom »
10 gyümölcsös sajttorta, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod ezen a nyáron!
A sajttorta az egyik legkedveltebb desszert – és nyáron, amikor senki sem a
Tovább olvasom »
10 szaftos és különleges csirkés recept – gyorsan, egyszerűen, változatosan
Unod a natúr csirkét? Itt az ideje, hogy új szintre emeld a kedvenc fehér h
Tovább olvasom »