Sajtgolyó tésztasalátával recept

Hozzávalók:
Tésztasaláta:
- orsótészta
- tejföl
- majonéz
- citromlé
- petrezselyem
- só
- sonka
- őrölt bors
- konzerv kukorica
Sajtgolyó:
- 2 db nagy, főtt, áttört burgonya
- 5 dkg liszt
- 4 dkg vaj, vagy margarin
- 7 dkg reszelt sajt(de inkább több)
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 púpozott mokkáskanál
- só
- zsemlemorzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Tésztasaláta:
A majonézhez a tejfölt, citromlevet, apróra vágott petrezselymet, sót, őrölt borsot összekevered.
A tésztát sós vízben kifőzöd, és amikor teljesen kihűlt hozzákevered először a mártást, majd
a kukoricát és a kockákra vágott sonkát. Hidegen fogyasztható.
Sajtgolyó:
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört burgonyával, a felvert tojással,
a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és fűszerekkel.
A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon sárgásbarnára sütöm.
Papírtörölközőre téve leitatom róla a felesleges olajat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »