Sajtgolyó tésztasalátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztasaláta:
- orsótészta
- tejföl
- majonéz
- citromlé
- petrezselyem
- só
- sonka
- őrölt bors
- konzerv kukorica
Sajtgolyó:
- 2 db nagy, főtt, áttört burgonya
- 5 dkg liszt
- 4 dkg vaj, vagy margarin
- 7 dkg reszelt sajt(de inkább több)
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 púpozott mokkáskanál
- só
- zsemlemorzsa a bundázáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Tésztasaláta:
A majonézhez a tejfölt, citromlevet, apróra vágott petrezselymet, sót, őrölt borsot összekevered.
A tésztát sós vízben kifőzöd, és amikor teljesen kihűlt hozzákevered először a mártást, majd
a kukoricát és a kockákra vágott sonkát. Hidegen fogyasztható.
Sajtgolyó:
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört burgonyával, a felvert tojással,
a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és fűszerekkel.
A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon sárgásbarnára sütöm.
Papírtörölközőre téve leitatom róla a felesleges olajat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.