Hozzávalók:
Tésztasaláta:
Sajtgolyó:
Elkészítése:
Tésztasaláta:
A majonézhez a tejfölt, citromlevet, apróra vágott petrezselymet, sót, őrölt borsot összekevered.
A tésztát sós vízben kifőzöd, és amikor teljesen kihűlt hozzákevered először a mártást, majd
a kukoricát és a kockákra vágott sonkát. Hidegen fogyasztható.
Sajtgolyó:
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört burgonyával, a felvert tojással,
a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és fűszerekkel.
A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon sárgásbarnára sütöm.
Papírtörölközőre téve leitatom róla a felesleges olajat.