Sajtgolyó tésztasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztasaláta:

  • orsótészta
  • tejföl
  • majonéz
  • citromlé
  • petrezselyem
  • sonka
  • őrölt bors
  • konzerv kukorica

Sajtgolyó:

  • 2 db nagy, főtt, áttört burgonya
  • 5 dkg liszt
  • 4 dkg vaj, vagy margarin
  • 7 dkg reszelt sajt(de inkább több)
  • 1 egész tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 1 púpozott mokkáskanál
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Tésztasaláta:

A majonézhez a tejfölt, citromlevet, apróra vágott petrezselymet, sót, őrölt borsot összekevered.
A tésztát sós vízben kifőzöd, és amikor teljesen kihűlt hozzákevered először a mártást, majd
a kukoricát és a kockákra vágott sonkát. Hidegen fogyasztható.

Sajtgolyó:

A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört burgonyával, a felvert tojással,
a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és fűszerekkel.
A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon sárgásbarnára sütöm.

Papírtörölközőre téve leitatom róla a felesleges olajat.