Rókagombával és bulgurral töltött padlizsán recept

Hozzávalók:
- 4 közepes padlizsán
- 1 csésze bulgur
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g rókagomba
- 10 szem koktélparadicsom
- 1 magozott chili paprika
- oliva olaj
- ízlés szerint, só, őrölt fekete bors, őrölt köménymag
- 1/2 citromleve
- 2-3 kanál mandula pehely
Tálaláshoz:
- görög joghurt
- vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve, sóval ízesítve és lefedve, megpároljuk.
Ez után a padlizsánokat megmossuk és egy éles késsel hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk belőle a húsát, arra ügyelve, hogy a pereménél maradjon körben kb. 1 cm vastagságú padlizsánhús.
Az így kapott padlizsán kelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, olajjal átkenjük és megszórjuk egy kevés őrölt köménymaggal. 200 °C-on 15 perc alatt pirulásig elősütjük. Míg sül a padlizsánkehely, addig a hagymát felkockázzuk és egy kevés oliva olajon elősütjük.
Hozzádobjuk a kivájt és felkockázott padlizsánhúst, a darabolt rókagombát, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a vágott petrezselymet, az aprított chili paprikát és a fűszereket, sót, borsot. Magas lángon kevergetve addig sütjük, amíg átsülnek, megpirulnak és a nedvesség kipárolódik belőlük.
Mikor elkészült a ragu, hozzákeverjük az apró kockákra felvágott koktél paradicsomokat is. Összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba öntjük a puha bulgurt, a ragut, 1/2 citrom levét, 2 kanál olajat, a fele vágott petrezselymet, ízlés szerint még egy pici sót és borsot. Összekeverjük az egészet.
Az időközben megsült padlizsánhéjakat megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk egy kevés mandula pehellyel és visszatesszük a sütőbe sülni kb. 15 percre. Mikor megpirul a teteje, akkor kivesszük a sütőből és 10 percet pihentetjük.
Tálaláskor joghurttal áthúzzuk a padlizsánok tetejét és petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »