Rókagombával és bulgurral töltött padlizsán recept

Hozzávalók:
- 4 közepes padlizsán
- 1 csésze bulgur
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 150 g rókagomba
- 10 szem koktélparadicsom
- 1 magozott chili paprika
- oliva olaj
- ízlés szerint, só, őrölt fekete bors, őrölt köménymag
- 1/2 citromleve
- 2-3 kanál mandula pehely
Tálaláshoz:
- görög joghurt
- vágott petrezselyemzöld
Elkészítése:
A bulgurt kevés olajon megpirítjuk és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve, sóval ízesítve és lefedve, megpároljuk.
Ez után a padlizsánokat megmossuk és egy éles késsel hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk belőle a húsát, arra ügyelve, hogy a pereménél maradjon körben kb. 1 cm vastagságú padlizsánhús.
Az így kapott padlizsán kelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, olajjal átkenjük és megszórjuk egy kevés őrölt köménymaggal. 200 °C-on 15 perc alatt pirulásig elősütjük. Míg sül a padlizsánkehely, addig a hagymát felkockázzuk és egy kevés oliva olajon elősütjük.
Hozzádobjuk a kivájt és felkockázott padlizsánhúst, a darabolt rókagombát, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a vágott petrezselymet, az aprított chili paprikát és a fűszereket, sót, borsot. Magas lángon kevergetve addig sütjük, amíg átsülnek, megpirulnak és a nedvesség kipárolódik belőlük.
Mikor elkészült a ragu, hozzákeverjük az apró kockákra felvágott koktél paradicsomokat is. Összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba öntjük a puha bulgurt, a ragut, 1/2 citrom levét, 2 kanál olajat, a fele vágott petrezselymet, ízlés szerint még egy pici sót és borsot. Összekeverjük az egészet.
Az időközben megsült padlizsánhéjakat megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk egy kevés mandula pehellyel és visszatesszük a sütőbe sülni kb. 15 percre. Mikor megpirul a teteje, akkor kivesszük a sütőből és 10 percet pihentetjük.
Tálaláskor joghurttal áthúzzuk a padlizsánok tetejét és petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »