Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rókagombával és bulgurral töltött padlizsán recept

Rókagombával és bulgurral töltött padlizsán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes padlizsán
    • 1 csésze bulgur
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 150 g  rókagomba
    • 10 szem koktélparadicsom
    • 1 magozott chili paprika
    • oliva olaj
    • ízlés szerint, só, őrölt fekete bors, őrölt köménymag
    • 1/2 citromleve
    • 2-3 kanál mandula pehely

    Tálaláshoz:

    • görög joghurt
    • vágott petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A bulgurt kevés olajon megpirítjuk és másfélszeres mennyiségű vízzel felöntve, sóval ízesítve és lefedve, megpároljuk.

    Ez után a padlizsánokat megmossuk és egy éles késsel hosszában félbevágjuk. Kanállal kivájjuk belőle a húsát, arra ügyelve, hogy a pereménél maradjon körben kb. 1 cm vastagságú padlizsánhús.

    Az így kapott padlizsán kelyheket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, olajjal átkenjük és megszórjuk egy kevés őrölt köménymaggal. 200 °C-on 15 perc alatt pirulásig elősütjük. Míg sül a padlizsánkehely, addig a hagymát felkockázzuk és egy kevés oliva olajon elősütjük.

    Hozzádobjuk a kivájt és felkockázott padlizsánhúst, a darabolt rókagombát, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a vágott petrezselymet, az aprított chili paprikát és a fűszereket, sót, borsot. Magas lángon kevergetve addig sütjük, amíg átsülnek, megpirulnak és a nedvesség kipárolódik belőlük.

    Mikor elkészült a ragu, hozzákeverjük az apró kockákra felvágott koktél paradicsomokat is. Összeállítjuk a tölteléket. Egy tálba öntjük a puha bulgurt, a ragut, 1/2 citrom levét, 2 kanál olajat, a fele vágott petrezselymet, ízlés szerint még egy pici sót és borsot. Összekeverjük az egészet.

    Az időközben megsült padlizsánhéjakat megtöltjük a töltelékkel, megszórjuk egy kevés mandula pehellyel és visszatesszük a sütőbe sülni kb. 15 percre. Mikor megpirul a teteje, akkor kivesszük a sütőből és 10 percet pihentetjük.

    Tálaláskor joghurttal áthúzzuk a padlizsánok tetejét és petrezselyemzölddel meghintve adjuk asztalra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá