Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatellén recept

Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatellén
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag tagliatelle tészta (500 g)
    • 150 g szárított paradicsom
    • 150 g magozott olíva bogyó
    • 125 g. mozarella sajt
    • 3 csirke felsőcomb
    • 150 g friss rókagomba
    • 3 nagyobb paradicsom
    • 2 ek sűrű paradicsompüré
    • 1 kápia paprika
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1/2 szál halványító zeller
    • 3 ékonyabb sárgarépa
    • 1 kisebb csomag újhagyma
    • petrezselyemzöld
    • néhány levél bazsalikom
    • só, őrölt bors
    • mozzarella a tetejére

    Elkészítése:

    A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

    A vékony karikákra vágott sárgarépát az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben és felöntjük a borral.

    5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. A paradicsompürét és félbevágott olajbogyót is hozzátesszük. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.

    A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk a ragut és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá