Rókagombás, aszalt paradicsomos ragu tagliatellén

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag tagliatelle tészta (500 g)
  • 150 g szárított paradicsom
  • 150 g magozott olíva bogyó
  • 125 g. mozarella sajt
  • 3 csirke felsőcomb
  • 150 g friss rókagomba
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 2 ek sűrű paradicsompüré
  • 1 kápia paprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1/2 szál halványító zeller
  • 3 ékonyabb sárgarépa
  • 1 kisebb csomag újhagyma
  • petrezselyemzöld
  • néhány levél bazsalikom
  • só, őrölt bors
  • mozzarella a tetejére

Elkészítése:

A csirkecombokat sós vízben előfőzzük, majd kicsontozzuk és vékony csíkokra vágjuk.

A vékony karikákra vágott sárgarépát az aszalt paradicsommal együtt, a paradicsom olaján pároljuk. A leforrázott, héjától megfosztott paradicsomokat szétnyomjuk a serpenyőben és felöntjük a borral.

5 perc után hozzáadjuk az előfőzött, felcsíkozott csirkecombokat, a paprikát, a felszeletelt szárzellert és a karikákra vágott újhagymát, majd a tépkedett rókagombát is. A paradicsompürét és félbevágott olajbogyót is hozzátesszük. Sózzuk, borsot őrlünk rá, majd a rusztikusra vágott petrezselyemzöld és a tépkedett bazsalikom levelek is hozzákerülnek.

A közben forró, sós vízben megfőtt tagliatelle tésztára halmozzuk a ragut és lecsöpögtetett mozarellát morzsolunk rá.