Rizsfelfújt / rizskoch recept
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 1 liter tej
- 30 dkg rizs
- 8 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 db friss
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kisebb vaníliarúd
Elkészítése:
A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst. Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.
Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered!
Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.
A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.
Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb. 40 perc alatt készül el.
Málnaszörppel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

