Rizsfelfújt / rizskoch recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 1 liter tej
- 30 dkg rizs
- 8 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 db friss FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb vaníliarúd
Elkészítése:
A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst. Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.
Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered!
Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.
A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.
Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb. 40 perc alatt készül el.
Málnaszörppel tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.