Rizsfelfújt / rizskoch

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 200 g főzőtejszín
  • 1 liter tej
  • 30 dkg rizs
  • 8 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 2 db friss tojás
  • 1 kisebb vaníliarúd

Elkészítése:

A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst. Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.

Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul. Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered!

Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.

A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.

Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb. 40 perc alatt készül el.

Málnaszörppel tálalom.