Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses hal színes zöldségekkel recept

Rizses hal színes zöldségekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
    • 50 dkg brokkoli
    • 3 sárgarépa
    • 2 birsalma
    • 1 cukkini
    • 1 padlizsán
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 citrom leve
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 csipet cayennebors
    • 2 csipet római kömény
    • 2 csipet gyömbér
    • 2 csipet koriander
    • 2 csipet kurkuma
    • 2 csipet curry
    • frissen őrölt bors
    • 1 bögre rizs

    Elkészítése:

    A halat felkockázzuk, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, a padlizsánt, cukkinit kockára, az birset cikkekre vágjuk, magházat eltávolítjuk.

    Az olaj felével meglocsoljuk a tepsi alját, és rászedjük a halat. Ráfacsarjuk a citrom levét, majd megszórjuk az összekevert fűszerekkel.

    Először a birsalmát rakjuk a halra, majd folytatjuk a brokkolival, répával, cukkinival és padlizsánnal. A tetejét kissé elrendezzük.

    A fokhagymát összetörjük, és rászórjuk a tepsiben lévőkre. A tetejére daráljunk kevés borsot, megsózzuk és meglocsoljuk a maradék olajjal.

    Sütőben, 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

    A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk, és meleg helyen lefedve megvárjuk míg megdagad, majd óvatosan összekeverem a halas zöldségekkel, vigyázva, hogy a hal ne törjön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá