Rizses hal színes zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
- 50 dkg brokkoli
- 3 sárgarépa
- 2 birsalma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet cayennebors
- 2 csipet római kömény
- 2 csipet gyömbér
- 2 csipet koriander
- 2 csipet kurkuma
- 2 csipet curry
- frissen őrölt bors
- 1 bögre rizs
- só
Elkészítése:
A halat felkockázzuk, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, a padlizsánt, cukkinit kockára, az birset cikkekre vágjuk, magházat eltávolítjuk.
Az olaj felével meglocsoljuk a tepsi alját, és rászedjük a halat. Ráfacsarjuk a citrom levét, majd megszórjuk az összekevert fűszerekkel.
Először a birsalmát rakjuk a halra, majd folytatjuk a brokkolival, répával, cukkinival és padlizsánnal. A tetejét kissé elrendezzük.
A fokhagymát összetörjük, és rászórjuk a tepsiben lévőkre. A tetejére daráljunk kevés borsot, megsózzuk és meglocsoljuk a maradék olajjal.
Sütőben, 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk, és meleg helyen lefedve megvárjuk míg megdagad, majd óvatosan összekeverem a halas zöldségekkel, vigyázva, hogy a hal ne törjön.