Rizses hal színes zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri halfilé (tőkehal)
  • 50 dkg brokkoli
  • 3 sárgarépa
  • 2 birsalma
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet cayennebors
  • 2 csipet római kömény
  • 2 csipet gyömbér
  • 2 csipet koriander
  • 2 csipet kurkuma
  • 2 csipet curry
  • frissen őrölt bors
  • 1 bögre rizs

Elkészítése:

A halat felkockázzuk, a sárgarépát karikára, a brokkolit kisebb darabokra, a padlizsánt, cukkinit kockára, az birset cikkekre vágjuk, magházat eltávolítjuk.

Az olaj felével meglocsoljuk a tepsi alját, és rászedjük a halat. Ráfacsarjuk a citrom levét, majd megszórjuk az összekevert fűszerekkel.

Először a birsalmát rakjuk a halra, majd folytatjuk a brokkolival, répával, cukkinival és padlizsánnal. A tetejét kissé elrendezzük.

A fokhagymát összetörjük, és rászórjuk a tepsiben lévőkre. A tetejére daráljunk kevés borsot, megsózzuk és meglocsoljuk a maradék olajjal.

Sütőben, 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

A rizst megfuttatjuk egy kevés olajon, másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk, és meleg helyen lefedve megvárjuk míg megdagad, majd óvatosan összekeverem a halas zöldségekkel, vigyázva, hogy a hal ne törjön.