Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás, paradicsomos, spenótos frittata recept

Ricottás, paradicsomos, spenótos frittata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 újhagyma
    • 2-3 paradicsom
    • 10 dkg spenót
    • 2 ek olívaolaj
    • 10 dkg ricotta
    • friss bazsalikomlevél
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk.

    Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig együtt pároljuk.
    Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a spenótleveleket és a bazsalikomot, majd összerázogatjuk, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak.

    Egy jénai tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük. A ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.

    A tojásokat szintén sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával felverjük. Óvatosan a ricottás zöldségek tetejére öntjük, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Én légkeverés, 160 fokon 20 percig sütöttem.)

    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.

    A ricottás, paradicsomos, spenótos frittata kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 105 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá