Ricottás, paradicsomos, spenótos frittata

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ricottás, paradicsomos, spenótos frittata

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 4-5 újhagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 10 dkg spenót
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg ricotta
  • friss bazsalikomlevél
  • őrölt bors

Elkészítése:

Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig együtt pároljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a spenótleveleket és a bazsalikomot, majd összerázogatjuk, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak.

Egy jénai tálat alaposan kikenünk vajjal, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük. A ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.

A tojásokat szintén sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával felverjük. Óvatosan a ricottás zöldségek tetejére öntjük, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Én légkeverés, 160 fokon 20 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.