Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges rakott karfiol recept

Réteges rakott karfiol
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes karfiol
    • 50 dkg darált sertéshús
    • 30 dkg rizs
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl víz
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 10 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.

    A rizst (2 db zacskós) sós vízbe megfőzzük.

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk.

    A tejfölt kikeverjük a liszttel, és összeforraljuk a kész hússal. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a karfiolt, elterítjük rajta a rizst, és ráborítjuk a húsos ragut.

    Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben készre sütjük.

    A réteges rakott karfiol kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 151 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá