Réteges rakott karfiol

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes karfiol
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg rizs
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl víz
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.

A rizst (2 db zacskós) sós vízbe megfőzzük.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a fokhagymát, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk.

A tejfölt kikeverjük a liszttel, és összeforraljuk a kész hússal. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a karfiolt, elterítjük rajta a rizst, és ráborítjuk a húsos ragut.

Reszelt füstölt sajttal megszórjuk, és 200 fokos sütőben készre sütjük.