Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott rizs sajtmártással recept

Rántott rizs sajtmártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizs
    • 5 dkg sajt
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • étolaj

    A mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2-3 dl tej
    • szerecsendió
    • 10 dkg sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A sós vízben kifőzött rizshez hozzákeverjük a reszelt sajtot. E masszából vizes kézzel golyó vagy rudacska alakú formákat készítünk. (Amennyiben a rizs nem állna össze, formázás előtt vizes kézzel összegyúrjuk.) Keverhetünk hozzá főtt zöldségféléket: borsót, kukoricát, vagy ha szeretjük a pikáns ízeket, apróra vágott befőttet, gyümölcsöt.

    A golyókat bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.

    A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, majd a forró tejjel felengedjük, és simára keverjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, és felforraljuk.

    A tojássárgáját kikeverjük, felöntjük a főzőtejszínnel, és belevegyítjük a forró mártásba. (Ekkor már nem szabad forralni!)

    A rizsgolyókat a sajtmártással körítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá