Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zsemle recept

Rakott zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szikkadt zsemle
    • 1 vaníliás cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek kristálycukor
    • kb 0,5 l tej
    • 1 púpozott evőkanál fahéjas cukor

    A forma kenéséhez:

    • margarin
    • zsemlemorzsa

    A tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg cukor
    • 2 evőkanál szilvalekvár

    Elkészítése:

    Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

    Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott zsemléket. Sorban, szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Addig rétegezzük, amíg a zsemle el nem fogy. Az utolsó sor tetejére nem szórunk fhéjas cukrot.

    200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Sütés közben 1 tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál szilvalekvárt keverünk hozzá. A megsült zsemlénket kivesszük, a szilvalekváros habot rácsurgatjuk, elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, addig szárítjuk, míg a hab megszilárdul a tetején.

    Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá