Rakott zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szikkadt zsemle
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • kb 0,5 l tej
  • 1 púpozott evőkanál fahéjas cukor

A forma kenéséhez:

  • margarin
  • zsemlemorzsa

A tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál szilvalekvár

Elkészítése:

Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott zsemléket. Sorban, szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára. A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Addig rétegezzük, amíg a zsemle el nem fogy. Az utolsó sor tetejére nem szórunk fhéjas cukrot.

200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. Sütés közben 1 tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál szilvalekvárt keverünk hozzá. A megsült zsemlénket kivesszük, a szilvalekváros habot rácsurgatjuk, elsimítjuk. Visszatesszük a sütőbe, addig szárítjuk, míg a hab megszilárdul a tetején.

Fahéjas cukorral megszórva, szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.