Rakott sült burgonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db burgonya
- 12 kisebb szelet füstölt sonka (vagy bacon)
- 12 szelet lilahagyma
- 12 szelet paradicsom
- 12 db bazsalikom levél
- 1 camembert sajt
- só és bors
- 4-5 ek zsiradék
Elkészítése:
A burgonyákat enyhén sós vízben előfőzzük (10-12 perc), ezalatt a többi hozzávalót előkészítjük, szeleteljük, karikázzuk és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A félig megpuhult burgonyákat leszűrjük, lapjával kettévágjuk és tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy apró szeletkét levághatunk, hogy “talpa” legyen.
Először sonka vagy bacon szeleteket, majd a lilahagymát, azután bazsalikomot, utána paradicsomot, végül a 12 szeletre vágott camembert sajtot is rápakoljuk, sózzuk, borsozzuk, zsiradékkal meglocsoljuk és a forró sütőbe téve nagyjából 40 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









