Rakott sült burgonya recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 db burgonya
- 12 kisebb szelet füstölt sonka (vagy bacon)
- 12 szelet lilahagyma
- 12 szelet paradicsom
- 12 db bazsalikom levél
- 1 camembert sajt
- só és bors
- 4-5 ek zsiradék
Elkészítése:
A burgonyákat enyhén sós vízben előfőzzük (10-12 perc), ezalatt a többi hozzávalót előkészítjük, szeleteljük, karikázzuk és a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A félig megpuhult burgonyákat leszűrjük, lapjával kettévágjuk és tepsire sorakoztatjuk. Ha billegnek, egy apró szeletkét levághatunk, hogy “talpa” legyen.
Először sonka vagy bacon szeleteket, majd a lilahagymát, azután bazsalikomot, utána paradicsomot, végül a 12 szeletre vágott camembert sajtot is rápakoljuk, sózzuk, borsozzuk, zsiradékkal meglocsoljuk és a forró sütőbe téve nagyjából 40 perc alatt légkeveréssel megsütjük. Még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.