Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott padlizsán burgonyával recept

Rakott padlizsán burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg padlizsán
    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 175 g 12%-os tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ételízesítő
    • bors
    • szerecsendió
    • 1 dl olaj
    • 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    A padlizsánt megmosom, levágom a végét, és karikákra vágom. A krumplit is karikákra, illetve nagyobb darabokra vágom. A sajtot lereszelem.

    A tojást belekeverem a tejfölbe, és rakok még bele egy kis ételízesítőt is.

    Az üvegtál aljára 1 dl olajat öntök, és felöntöm 0,5 dl vízzel. Alulra a burgonya kerül, megsózom, ráteszem a padlizsánt, és megborsozom Ismét burgonya sóval, és aztán padlizsán szerecsendióval. A tetejére kerül a tejfölös öntet.

    40 percig sütöm alufólia alatt közepes lángon, azután leveszem róla az alufóliát, ráreszelem a trappista sajtot, és még további 30 percig sütöm. Közben néha már rálocsolok az alatta lévő olajos vízből.

     

    A rakott padlizsán burgonyával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 111 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá