Rakott padlizsán burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg padlizsán
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 175 g 12%-os tejföl
  • 1 tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 dl olaj
  • 0,5 dl víz

Elkészítése:

A padlizsánt megmosom, levágom a végét, és karikákra vágom. A krumplit is karikákra, illetve nagyobb darabokra vágom. A sajtot lereszelem.

A tojást belekeverem a tejfölbe, és rakok még bele egy kis ételízesítőt is.

Az üvegtál aljára 1 dl olajat öntök, és felöntöm 0,5 dl vízzel. Alulra a burgonya kerül, megsózom, ráteszem a padlizsánt, és megborsozom Ismét burgonya sóval, és aztán padlizsán szerecsendióval. A tetejére kerül a tejfölös öntet.

40 percig sütöm alufólia alatt közepes lángon, azután leveszem róla az alufóliát, ráreszelem a trappista sajtot, és még további 30 percig sütöm. Közben néha már rálocsolok az alatta lévő olajos vízből.