Rakott krumpli, ahogyan mi szeretjük recept

Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 200 g virsli
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 fej vöröshagyma
- 250 g tejföl
- 100-150 g sajt
- vaj
- só
Elkészítése:
A héjában megfőtt burgonyát megpucoljuk, majd karikára vágjuk.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A virslit és 4 tojást megfőzünk.
Egy jénai tálat vagy tepsit kikenunk vajjal, majd belesorakoztatunk egy sor felkarikázott burgonyát és jól megsózzuk. A burgonyára kerül majd egy kis hagyma, karikázott virsli és felkockázott vagy felkarikázott főtt tojás. Ismét picit megsózzuk. Így fojtatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagaink. Legfelülre egy sor burgonya kerüljön.
Az egészet nyakon öntjük a tejföllel, amiben még előtte elkeverjük a maradék tojásokat is és közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén jól megszórjuk az egészet reszelt sajjttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 45-60 perc alatt.
Én kovászos uborkával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »