Rakott krumpli, ahogyan mi szeretjük recept
Hozzávalók:
- 800 g burgonya
- 200 g virsli
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1-2 fej vöröshagyma
- 250 g tejföl
- 100-150 g sajt
- vaj
- só
Elkészítése:
A héjában megfőtt burgonyát megpucoljuk, majd karikára vágjuk.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk. A virslit és 4 tojást megfőzünk.
Egy jénai tálat vagy tepsit kikenunk vajjal, majd belesorakoztatunk egy sor felkarikázott burgonyát és jól megsózzuk. A burgonyára kerül majd egy kis hagyma, karikázott virsli és felkockázott vagy felkarikázott főtt tojás. Ismét picit megsózzuk. Így fojtatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagaink. Legfelülre egy sor burgonya kerüljön.
Az egészet nyakon öntjük a tejföllel, amiben még előtte elkeverjük a maradék tojásokat is és közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén jól megszórjuk az egészet reszelt sajjttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb 45-60 perc alatt.
Én kovászos uborkával tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










