Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos rakott krumpli recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db közepes krumpli
    • fél kg darált hús (csirkemell, sertés comb, pulyka, stb, ízlés szerint)
    • 15 dkg félzsíros sajt (pl. trappista)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1.5 – 2 dl víz
    • 1 fej vöröshagyma
    • fokhagyma ízlés szerint
    • 2 evőkanál liszt
    • petrezselyemlevél, só, bors
    • kevés olaj

    Elkészítése:
    A krumplit héjában feltesszük főni sós vízben.
    Amíg fő, elkészítjük a húst: kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve készre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vizet, a tejszínt, a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk-borsozzuk.
    A megfőtt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és a harmadát egy tűzálló tál aljára lefektetjük. Elterítjük rajta a húsos massza harmadát, majd ezt kétszer megismételjük. A sajtot lereszeljük, a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a massza elkezd forrni, ezután bekapcsoljuk a légkeverőt, vagy kicsit feljebb vesszük a hőfokot, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
    Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. Tejföllel a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá