Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit héjában feltesszük főni sós vízben.
Amíg fő, elkészítjük a húst: kevés olajon üvegesre pirítjuk a felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst, és kevergetve készre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vizet, a tejszínt, a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, majd sózzuk-borsozzuk.
A megfőtt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és a harmadát egy tűzálló tál aljára lefektetjük. Elterítjük rajta a húsos massza harmadát, majd ezt kétszer megismételjük. A sajtot lereszeljük, a tetejére szórjuk. 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a massza elkezd forrni, ezután bekapcsoljuk a légkeverőt, vagy kicsit feljebb vesszük a hőfokot, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. Tejföllel a legfinomabb.