Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kelkáposzta recept

Rakott kelkáposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes fej kelkáposzta
    • 1 nagy bögre rizs
    • 1 kg darált hús
    • 2 fej vöröshagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • őrölt kömény
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis doboz tejföl

    Tetejére:

    • reszelt sajt
    • 1 nagy doboz tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyemzöld
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    Forró vízben megfőzzük a felszeletelt kelkáposztát. Ha elkészült, leszűrjük.

    Elkészítjük a darált húsból a pörköltet. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a húst. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával. Mikor már megpuhult a hús, beletesszük a tejfölt, összefőzzük és félretesszük.

    Elkészítjük a rizst. Kevés olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Kis lángra vesszük, készre főzzük.

    Ezután jön a rétegezés: egy jénai tálat vagy tepsit készítünk elő. A nagy pohár tejfölbe belereszeljük a fokhagymát, ételízesítővel megszórjuk, belekeverünk 2 tojást is. Ebből a keverékből teszünk a jénai aljára egy sort, erre kerül a kelkáposzta, erre a rizs, majd a darált hús. Felülre a maradék káposztát rakjuk, befedjük a maradék tejföllel, megszórjuk petrezselyemzölddel és sajttal. Sütőbe tesszük és 180 fokon, kb 45-50 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá