Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 0.5 kg rizs
    • 1 fej karfiol
    • 1 kg sertés darálthús
    • só, bors, pici delikát
    • 20 dkg sajt
    • kevés olaj, vagy zsír
    • szárnyas fűszersó
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 tk pirospaprika

    Elkészítése:

    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, a rizst pedig puhára. Leszűrjük és kihűtjük a karfiolt és a rizst is.  Egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst is és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és még 5 percig pároljuk. Egy tepsit kizsírozunk, a rizst eligazítjuk benne. Ráöntjük a hús felét, majd erre a karfiolt amit megszórunk fűszersóval, a tetejére a maradék húst. A tetejét megszórjuk a lereszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad és nem lesz szép színe.

    Tipp:

    Nagyon finom tejföllel is , de én nem szoktam csak sajttal elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá