Hozzávalók:
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, a rizst pedig puhára. Leszűrjük és kihűtjük a karfiolt és a rizst is. Egy nagyobb lábasban megforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a húst is és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, alaposan összekeverjük és még 5 percig pároljuk. Egy tepsit kizsírozunk, a rizst eligazítjuk benne. Ráöntjük a hús felét, majd erre a karfiolt amit megszórunk fűszersóval, a tetejére a maradék húst. A tetejét megszórjuk a lereszelt sajttal. Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad és nem lesz szép színe.
Nagyon finom tejföllel is , de én nem szoktam csak sajttal elkészíteni.